top of page

Over Truckers4MS

Zaterdag 23 September 2023 organiseren Truckers4MS en de UZA Foundation een truckshow ten voordelen van het UZA MS Fonds.

 

Gedurende de hele dag kunnen de bezoekers genieten van live muziek, foodtrucks, een lekker glaasje en een gezellige sfeer. Voor de jongste bezoekers is er een kidscorner voorzien met enkele kleine attracties en kinderanimatie.

Voor de deelnemende trucks zal er een prijsuitreiking zijn, onder leiding van een professionele jury.

 

Deze mooie dag wordt afgesloten met een spetterend feest in de partytent.

Het event zal doorgaan in Meerhout (Nijverheidsweg 15, 2450 Meerhout).

De toegang is gratis en begint om 14:00.

 

De bezieler van dit mooie initiatief is Bert Laenen, sinds augustus 2019 zelf gediagnostiseerd met MS. Samen met de ervaren Geert Croonenborghs (Truckshow Oosterwijk) en het team van gemotiveerde vrijwilligers is een top organisatie gegarandeerd.

DSC_0626-2.JPG

Het verhaal van Bert

Bert Laenen

Organisator Truckers4MS

bert1.png

Ik ben Bert Laenen.

In augustus 2019 kreeg ik de diagnose MS.

Multiple Sclerose is een levenslange neurologische aandoening waarbij  in de hersenen en het ruggenmerg verschillende plaatsen ontstoken en beschadigd raken. Hierdoor werkt het centrale zenuwstelsel niet goed meer. Dit kan leiden tot o.a. vermoeidheid, problemen met zicht, verlies van kracht of gevoel en evenwichts- en geheugenproblemen. Deze diagnose kwam als een mokerslag binnen, toch kon ik niet bij de pakken blijven zitten.

Ik ging op zoek naar info en gerichte behandelingen. Zo kwam ik terecht in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen bij dr. Barbara Willekens, neurologe gespecialiseerd in MS. Zij doet onderzoek naar oplossingen om MS beter te diagnosticeren, te begrijpen en te behandelen. Via haar kon ik deelnemen aan een traject waar men werkt met immuuntherapie. Het doel van dit traject, dat zich nog steeds in ontwikkelingsfase bevindt, is om te onderzoeken of het progressieve verloop van MS enigszins kan vertraagd worden. Volgens de laatste testen lijkt deze immuuntherapie bij mij aan te slaan, wat niet betekent dat er ooit genezing mogelijk is, maar misschien wel uitstel van het verdict om in een rolstoel te belanden.

Dit onderzoek en de verdere ontwikkeling van de immuuntherapie kosten natuurlijk handenvol geld. Daarom wil ik het onderzoek van dr. Willekens steunen door een actie te organiseren.


Zelf ben ik vrachtwagenchauffeur en heb ik veel contacten in deze wereld. Zo kwam ik op het idee om een truckshow op poten te zetten, om hopelijk een mooie geldsom inzamelen die ik integraal schenk aan het onderzoek van dr. Willekens en haar team via het uza foundation fonds.

Ik hoop jullie uiteraard massaal te mogen verwelkomen op de leukste truckshow van het jaar!

Bert Laenen

bottom of page